New York Habitat
New York Habitat
 +1 (212) 255-8018
Home  >   Press, Media and News Reports  >   Hyr lägenhet på Manhattan, Metro Stockholm

Hyr lägenhet på Manhattan New York Habitat / Metro Stockholm

METRO STOCKHOLM
AUGUST 1st, 2005
PAGE 16

Dyra New York har blivit plånboksvänligt - utom när det gäller boendet. Spara reskassan på semestern och hyr en cool lägenhet på Manhattan.

Tänk att vakna med New Yorks taggiga skyline som kuliss utanför sovrums-fönstret, äta frukost pa tak-terrassen med CNN-nyheterna avlägset skvalande från tv:n och låtsas att det är ditt alldeles egna hem.

Att bo på Manhattan ären dröm som sällan blir verklighet - men nu växer trenden att hyra lagenhet i storstader. I New York, en stad där skokartongs-små hotellrum kostar minst ett par tusenlappar, växer intresset enormt.

- Jag ser definitivt att konceptet att bo i lägenhet ökat. Vi har ett stort antal återkommande kunder som vidarebefordrar sin upplevelse till vänner oeh bekanta, som i sin tur kontaktar oss, säger svenska Gisela Kruse.

Hon arbetar på Manhattan och hyr ut lägenheter för företaget New York Habitats räkning. De har cirka 2 000 lägenheter i New York City för turister att hyra. Storlekarna varierar från en etta på 30 kvadratmeter till privata Soho-loft pa upp till 500 kvadratmeter. Däremellan finns det tvåor på runt 100 kvadratmeter perfekt för familjen eller kompis-gänget.

- DEN STÖRSTA FÖRDELEN är att du får uppleva ett unikt New York City-hem, såväl för alla som reser med liten budget till företagsgruppen som redan har sett de flesta hotell, säger Gisela Kruse.

Men intresset är stort oeh branschen växer snabbt. Gisela Kruse rekommende-rar att man kontaktar lägenhetsformedlaren minst tre månader innan man reser för att få just den lägenhet man söker, även om det under lågsäsong firms chans att få tag på en lägenhet med kortare varsel.